Новини

Хочуть заборонити гастролі відомих росіян: петиція набрала половину необхідних підписів

Петиція до президента Володимира Зеленського про повну заборону концертної діяльності артистів з країни-агресора – Росії – до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами за тиждень назбирала понад половину потрібних голосів.

Петицію 21 вересня зареєстрував продюсер і телеведучий Ігор Кондратюк, пише Gazeta.ua.

Станом на 13:43 понеділка вона вже отримала 14 189 підписів із необхідних 25 тис.

Посилання на петицію ТУТ.

“Я впевнений, що громадяни країни-агресора, які працюють у сфері розваг – артисти/артистки, актори/акторки – насправді не несуть жодної культури.Оскільки представники агресора, які промовчали й тим самим підтримали окупацію Криму та розв’язання Росією, їхньою батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мовчанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії”, – сказано в тексті.

Зі слів Кондратюка, це неприродньо, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окупованих ними українців.

“Любов до носіїв культури агресора розвиває в українцях так званий шведський синдром. Цього потрібно уникати, якщо ми не хочемо більше втрат територій і населення та прагнемо перемогти в цій праведній для України та українців війні.Музика й інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни. Оскільки вони є продовженням війни іншими методами – методами зацікавлення українців культурою агресора, від зброї якого загинули тисячі українців та зазнали поневірянь мільйони вимушених переселенців”, – йдеться в петиції.

Тим часом квитковий сервіс Concert.ua анонсує виступи російських артистів у Києві. Зокрема Басти на 19 грудня і гурту “Кино” на 18 лютого. Баста й учасники “Кино” виступали в окупованому Росією Криму.

Leave a Comment