Важливо Волинь Новини

У Луцьку понищили роботи відомих українських скульпторів. ВІДЕО. ФОТО

Дві скульптури відомих українських майстрів знищили будівельники під час капітального ремонту площі Героїв Майдану в Луцьку.

Про це написав у фейсбуці луцький фотограф Віктор Чухрай, пише “ГІТ”.

«Рівно тиждень тому було по-варварськи знищено і розбито дві скульптури з міжнародного пленеру скульптури «Пам’ять крізь призму віків», що проводився у 2001 році. «Охоронець» автора Миколи Білика (м. Київ), і «Дерево пізнання» автора Мирослава Паночка (м. Львів)», – йдеться у дописі.

Віктор Чухрай додає, що Микола Білик нещодавно був визнаний одним з кращих скульпторів Європи.

«Хто відповість за ці дії? – обурюється лучанин. – Відсутність у місті фахового справжнього архітектора і головного художника теж має значення. Я вже не пишу про знищення зелених насаджень і купу непотрібного вандалізму… Виходить що «Луцький пєльмєнь» – найкраща назва для тих, хто чинить такі дії?»

Нагадаємо, капітальний ремонт площі Героїв Майдану здійснює фірма, пов’язана з депутатом міськради від партії «За майбутнє» Андрієм Разумовським. Вона отримає за виконані роботи 23 мільйони 70 тисяч гривень.

Реконструкцію почали 9 серпня, прогнавши зі стоянки біля РАЦСу фермерський ярмарок.

Також на площі знищили п’єдестал під пам’ятник Степану Бандері. Місцем встановлення пам’ятника одному з ідеологів та теоретиків українського націоналістичного руху на сесії 30 липня визначили центральну історичну частину міста, зокрема площу у сквері між будинками Лесі Українки, 16-а та Лесі Українки, 24, де раніше стояв пам’ятник діячу КПЗУ Степану Бойку.

Leave a Comment