Волинь Новини

За Ігоря Гузя взялося НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку ще 68 декларацій посадовців, у тому числі 49 народних депутатів України. У списку обраних значиться народний депутат Ігор Гузь.

Як повідомляє «Володимир-Медіа», Гузь не усі громадські організації та благодійні фонди, де він є засновником або головою, вказав у декларації про майно та доходи за 2020 рік.

З відкритих джерел (Перегляд документа #898a574d-6ce5-4461-a9fd-5925ad6ceb22 | ЄДИНИЙ ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР ДЕКЛАРАЦІЙ (nazk.gov.ua)) відомо, що Ігор Гузь задекларував лише три громадські об’єднання та фонд, а саме «ЦЕНТР CХІДНОЄВРОПЕЙСЬКИХ ІНІЦІАТИВ»,  Благодійний фонд «ПРИБУЖЖЯ» та «ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ АТАКА», у двох з яких він вказав себе керівником.

Гузь жодним словом не обмовився, яку суму збирають два фестивалі та чи сплачуються з них податки.

Однак, якщо взяти до уваги дані Відкритого реєстру юридичних осіб, Ігор Гузь виступає засновником та керівником 9 громадських об’єднань.

До цього переліку входять: Волинська обласна організація політичної партії «За Україну», ГО «Бандерштат», ГО ВО «Атака», ГО «Центр східноєвропейських ініціатив», ВО «Молодіжний націоналістичний конгрес», ГО «Студентське братство Волині», Національний Альянс, Станиця Луцьк пласту НСОУ, БФ «Спорудження пам’ятника Степану Бандері в Луцьку» .

Сюди ще варто додати «Княжий», який щороку фестивалем проходить під його особистим патронатом у Володимирі-Волинському та спільно з Луцьким «Бандерштатом» збирає величезні кошти. Ось тільки Гузь жодним словом не обмовився, яку суму збирають два фестивалі та чи сплачуються з них податки. І чи не під маркою благодійних фондів кошти за вхідні квитки на фестивалі акумулюються в одній кишені?

Перевірка НАЗК оголошена наприкінці серпня і триватиме місяць.

Leave a Comment