Волинь Новини

У Луцьку можуть зрости тарифи на гарячу воду та опалення: що кажуть тепловики

У Луцьку з початку опалювального сезону планують підвищити ціни на гарячу воду та опалення. Причиною цього є зростання цін на електроенергію, доставку та розподіл газу, – розповів Суспільному директор комунального підприємства “Луцьктепло” Іван Скорупський.

З його слів, вартість централізованого опалення та гарячого водопостачання для населення зросте на 10 %. Для бюджетних установ – лікарень, шкіл та дитсадків – тарифи зростуть на 110-120 %.

У Луцьку можуть зрости тарифи на гарячу воду та опалення: як це пояснюють тепловикиСуспільне Волинь

Іван Скорупський каже: за прогнозами ціна на блакитне паливо зросте в жовтні. “Нині гігакалорія теплової енергії коштує 1 850 гривень. ЇЇ вартість зросте до 2 100-2 200 гривень для населення і до 3 600-3 900 гривень для юридичних осіб”, – розповів директор “Луцьктепла”.

Зі слів керівника департаменту економічної політики Луцької міськради Бориса Смаля, якщо тарифи для закладів соціальної сфери зростуть більш ніж вдвічі, то міський бюджет доведеться переглядати.

“Міська рада не погоджується з тим, щоб зростали тарифи, але нічого не залишається, крім як підіймати ці тарифи, адже 80 % теплової енергії – це вартість газу та електроенергії”, – розповів посадовець.

У Луцьку можуть зрости тарифи на гарячу воду та опалення: як це пояснюють тепловикиСуспільне Волинь

Зі слів Івана Скорупського, нові тарифи мають затвердити на наступному засіданні міськвиконкому.

Суспільне поспілкувалося з лучанами про зміни тарифів. Як вони реагують на підвищення цін – далі у сюжеті.

Leave a Comment