Важливо Волинь Новини

Волинь може потрапити в «червону» зону

За два тижні більше тисячі волинян захворіли на коронавірус. Область знаходиться на передостанньому місці в Україні за темпами вакцинації, – повідомляє ІА Конкурент.

Про це повідомив т. в. о. начальника управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Валерій Руцький під час позачергової сесії Волинської обласної ради 20 вересня.

Як зазначив Валерій Руцький, всі лікувальні заклади Волині забезпечені необхідною кількістю апаратів штучного дихання та засобами індивідуального захисту.

За увесь час пандемії на Волині захворіли 3665 медичних працівників закладів усіх форм власності.

Станом на 20 вересня на Волині провели 201 166 вакцинацій. Це передостанній показник серед усіх областей України.

Серед нововиявлених хворих немає вакцинованих.

«Вакцинація – справа добровільна. Ми не змагаємося за цим показником з іншими областями. Але за цими «змаганнями» стоять життя людей. Сьогодні ми всі в «зеленій» зоні, але ніхто не знає, в якій будемо завтра: «жовтій» чи, на жаль, у  «червоній», – зазначив Валерій Руцький.

Посадовець закликав до проведення інформаційної політики, спрямованої на підтримку вакцинації та нагадав, як обмеження «червоної» зони впливають на бізнес.

Також посадовець додав, що всі випадки побічних ефектів вивчає спеціальна комісія. Наразі на Волині немає жодного випадку смерті внаслідок вакцинації.

Також депутати звернули увагу на необхідність протидії дезінформації стосовно вакцинації.

Leave a Comment