Волинь Новини

Луцький пенсіонер “виграв” майже пів мільйона. ВІДЕО

Золотий квиток на 400 тисяч. Щасливим власником цієї кругленької суми мав стати пенсіонер із Луцька, який не просто зрадів такому повороту долі, а дійсно потребував цих коштів.

Про те, де взяв квиток, чому не хотів нікому розповідати про вигране та чи отримав реальні гроші – у сюжеті 12 каналу.

У те, що звичайний папірчик може стати щасливим квитком, Олександр Іванович ніколи не вірив. Так само не вірив і в те, що будь-що в житті може з’явитися просто так. Бо змалку навчили: аби отримати щось – потрібно наполегливо працювати. От тільки, кажуть, дива в житті трапляються, якщо в них вірити. От і повірив. Цей папірець лучанин отримав у центрі Луцька.

“Я так його в кульок кинув, бо мені неохота було розбиратися.  Потім, коли свої справи зробив, приїхав додому, став зачитувати. Коли зачитав. Виявляється, пише: “Ви є призером. Зітріть” – я стер. Нібито виграв 400 000″, – каже Олександр.

Олександр Іванович каже: у такий подарунок долі хоч і не вірив, але випробувати удачу спробував. Флаєр зі стертим копійкою виграшем сім’ї не показував. Боявся, що сміятимуться. Потайки від домашніх зателефонував на номер, вказаний на папері, отримав код підтвердження і почав з’ясовувати, як забрати приз – 400 тисяч гривень.

Сказали: треба спочатку щось купити за свої гроші, а тоді вже переможець нібито забере свій виграш.

І хоч “виграшна” сума так потрібна на операцію онуку – боротися далі пан Олександр не став. Зрозумів: золотий квиток – це звичайне шахрайство.

Воно робиться так: я, наприклад, закуповую товар за свої кошти, даю адресу, отримую ці речі, за пересилку оплачую. Тобто оплачую всі їхні витрати, а потім – до побачення, людино. Я зателефонував. Кажу: “Я розумію, що ви – аферисти. Я зараз дзвоню в службу СБУ”. Вони трубку кинули. Усе, на цьому діло закінчилося”, – розповідає пенсіонер.

У поліції дану ситуацію обіцяють вивчити, опрацювати та викрити зловмисників, які намагаються обібрати людей.

А загалом з початку року у поліції зареєстровано понад 600 кримінальних проваджень за фактом шахрайства. Більша половина з них – уже розкриті.

Тож пенсіонер Олександр, хоч і не отримав омріяних і таких потрібних коштів, та все ж радіє, що принаймні попередив людей, аби не довіряли таким псевдо-лотереям.

Leave a Comment