Волинь Новини

У Луцьку замість парковки забудовник планує зведення будівель

У Луцьку забудовник «ЛБК» просить дати «добро» на забудову нелегальної автостоянки на Соборності, 34-а.

Про це йдеться в проєкті рішення Луцькради.

У Луцьку будівельна компанія «ЛБК» просить надати в оренду на 5 років землю для будівництва обслуговування торгово-офісного комплексу по вулиці Соборності, 34-а.. Мова йде про 26 сотих землі, де цей весь час функціонує автомобільна парковка, щодо її легальної діяльності в стінах ради завжди виникала дискусія, яка лишалась на рівна мови та гучних заяв окремих депутатів.

Слід зазначити, що на ділянці 26 сотих є частинка фундаменту, що належить «Луцькій Будівельній Компанії» на яку зареєстровано право власності на незавершене будівництво торгово-офісного центру 3%.

 

З подібними зверненнями «ЛБК» зверталась до Луцькради у попередні роки, однак, окремі депутати заявляли, що компанія влаштувала сусідам під вікнами приватну парковку, куди заїжджають автомобілі і з них беруть по 20–30 гривень. Тому пропонували повернути земельну ділянку в комунальну власність, або частину, вільну від будівництва виставити на аукціон.

Ще у листопаді 2019 року, на засіданні земельної комісії пропонували притягнути до відповідальності орендаря ділянки, яка лишається занедбаною. Відтак, ділянку мали б поділити, щоб згодом продати через аукціон. Однак, цього не зробили. “ВолиньUA” прослідкує, як зміниться позиція депутатів на черговому засіданні земельної комісії та сесії Луцькради.

Leave a Comment