Волинь Новини

У Луцьку на кільці біля розважального центру змінять дорожню розмітку

У Луцьку на кільці біля розважального центру “Промінь” буде оновлена схема дорожнього руху. Замінять дорожню розмітку і тим самим підвищать безпечність та пришвидшать рух на турбокільці.

Журналісти 12 каналу поспілкувалися з розробниками нової схеми руху. 

На вказаному кільці планують пришвидшити рух і зменшити кількість аварійних ситуацій. Змінити схему дорожнього руху запропонували засновники ГО “Просторовий рух”. Адже та схема, якою користуються зараз, – 20-річної давності.

“Зменшуються конфліктні ситуації, підвищується швидкість проїзду і зменшується час затримки при проїзді даного кільця”, – каже засновник ГО “Просторовий рух” Павло Мазилюк.

Досягти цього вдасться, якщо дозволити виїзди з кільця обох смуг: внутрішньої і зовнішньої, але при цьому вони не перетинатимуться.

“А основною ідеєю є те, щоб водій ще перед заїздом на кільце вибрав для себе правильну смугу і на кільці було якомога менше перелаштувань”, – каже співорганізатор ГО “Просторовий рух” Данило.

За словами проектантів, не важливо, по якій смузі рухатися, можна переналаштуватися в іншу вільну.

Затримки, кажуть, зменшаться в три рази. Єдина буде у виїзді на кільце: потрібно зачекати, пропускаючи інші автомобілі.

Дорожній рух на кільці біля РЦ “Промінь” досліджували тиждень. Інтенсивність руху, потік пішоходів. Застосувати аналогічну схему руху можна і на інших кільцевих розв’язках.

Leave a Comment