Важливо Волинь Новини

З 23 вересня Волинь – у “жовтій зоні”: що зміниться?

З четверга, 23 вересня, на всій території України буде встановлений «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

Таке рішення сьогодні ухвалила Державна комісія ТЕБ та НС, повідомляє урядовий портал, пише ІА Волинські Новини із посиланням на Бабель.

Згідно з постановою Кабміну, усюди діятимуть такі обмеження:

  •  заборонено проводити масові заходи за участю більше однієї особи на чотири квадратних метри або наповненістю залів понад дві третини місць;
  •  за одним столиком у закладах харчування може сидіти не більше чотирьох осіб;
  •  кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше ніж дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;
  •  спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів.

Водночас обмеження «жовтого» рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі відвідувачі та щонайменше 80% працівників закладів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год.) результат ПЛР- чи експрес-тестування.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватися всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

Щодо освітнього процесу – заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як у 80% працівників хоча б одного щеплення.

Leave a Comment