Новини

Смерть вакцинованого студента: рідні кажуть, що хлопець не скаржився на проблеми зі здоров’ям

Хлопець отримав щеплення препаратом Pfizer.

Причину смерті вакцинованого від COVID-19 студента Українського гуманітарного інституту з’ясовує судово-медична експертиза.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 21 вересня.

19-річний Володимир Сало помер у день вакцинації від коронавірусу, коли щепився препаратом американської  компанії Pfizer.

Надвечір у хлопця піднялася температура, почало судомити. Першу допомогу у студентському гуртожитку юнакові надавали інститутський фельдшер та ректорка. Хлопець перестав дихати, але ще годину його намагалися реанімувати медики швидкої допомоги.

 Попередня причина смерті: серцево-легенева недостатність. Утім, рідні кажуть, що хлопець не мав проблем зі здоров’ям. “Серцево-легенева недостатність, набряк легень, гостра коронарна недостатність – прописані причини смерті. Таких причин в нього не було взагалі в житті. Не скаржився на жодні хвороби”, – каже родич померлого  Руслан Боруц.

Чи пов’язана смерть їз щепленням, протягом місяця має показати судово-медична експертиза. З того ж флакона вакцинували ще п’ятьох людей. Всі вони почуваються добре.

“Вакцинація проти коронавірусу не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин. Безпосмередньо привів до смерті – це його стан – серцево-легенева недостатність, набряк легенів. Що саме викликало такий стан, покит залишається невідомо. Ми будемо чекати на лабораторні дослідження матеріалів”, – заявив головний  державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Leave a Comment