Волинь Новини

У Зеленського не сумніваються, що він піде на другий термін

В Офісі президента дедалі частіше обговорюють похід Володимира Зеленського на другий термін.

Про це йдеться в публікації на “Українська правда”пише Gazeta.ua.

“Ще нікому чітко не казав, що вирішив іти на вибори. На нарадах жартували: “якщо не встигнемо щось зробити зараз – доробимо на наступній каденції”. Але в команді немає сумнівів, що він іде на другий термін. Мені здається, що внутрішньо він це прийняв”, – ділиться спостереженнями впливовий партієць “Слуги народу”.

Ще на початку минулого року один із головних членів Зе!Команди казав: “Ти ж розумієш, якщо Вова не піде на вибори, то в останній рік президентства в нас виникнуть реальні проблеми.

2019 року ми всіх послали на***, а 23-го всі нас пошлють. Голови ОДА шукатимуть “дах”, голови районів побіжать до Юлі, Петра, Льови, депутати продаватимуться всім підряд. Тому ми вже говоримо, що Олександрович не може відмовлятися від другого терміну”.

Зараз команда президента не розгортає штаби й не веде повномасштабної виборчої кампанії, за інформацією видання.

Але на Банковій звертають увагу на дані соціологічних досліджень. Офіс намагається отримувати дані політичних настроїв не тільки нинішніх виборців, але й неповнолітніх громадян від 16 років, які за два роки прийдуть на вибори.

“Дітям від 16 до 20 років байдуже до інших. Вони за нас. В їхньому світі інші політики не існують, тому що вони з ними не комунікують доступною мовою. Зі старшими категоріями нам треба трохи підтягувати, там є зауваження”, – розповів член Зе!Команди.

“В ОПУ не зайшли нові політтехнологи. Там прохідний двір. Усі когось водять, але ні з ким нормально так і не домовилися.

Лише Подоляк взяв на допомогу Бориса Тизенгаузена, який брифує нардепів перед ефірами. А так багато придумує сам Зеленський. Він як кінороб розуміє, як працювати з емоціями”, – коментує джерело в команді президента.

До піару президента планують залучити фракцію “Слуга народу”. Нардепів змушуватимуть частіше їздити в регіони, відкривати партійні офіси в країні й більше наживо комунікувати з виборцями.

“Депутати розслабилися. Треба більше працювати, їздити, переконувати, вислуховувати, допомагати. Мусимо показувати на місцях, що ми близькі до народу”, – говорить один із керівників “СН”.

Також на Банковій порушували питання – вигадати, як спочатку провести президентські вибори, а парламентські – пізніше.

Згідно з текстом Конституції чергові вибори до ВР відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень ВР. А це буде 29 жовтня 2023 року. А президентські відбудуться навесні 2024-го.

Результат наступних парламентських виборів може нашкодити рейтингу Зеленського 2023 року. Формальною підставою для перенесення виборів у команді президента розглядають норму Конституції про те, що Верховну Раду обирають на п’ять років, пише видання.

Leave a Comment