Волинь Новини

У Ковельському МТМО зареєстрували спалах коронавірусу

У трьох відділеннях Ковельського МТМО стався спалах коронавірусної інфекції.

Про це стало відомо 15 вересня під час робочої наради стосовно епідемічної ситуації та вакцинації від COVID-19 в Ковельському районі, йдеться на сайті Волинського обласного центру КТПХ МОЗ України.

Головна санітарна лікарка Волині Наталія Янко повідомила, що ситуація ускладнюється виникненням спалахів та групових захворювань. Станом на 15 вересня на території Ковельського району зареєстровано три із п’яти діючих спалахів COVID-19 в області: Турійська ТГ —  два спалахи в навчальних закладах (в ЗОШ I-II ступенів смт. Турійськ імені Ганни Жежко, ЗДО №2 «Сонечко» смт. Турійськ) та спалах в Ковельському МТМО.

Епідемічна ситуація із COVID-19 в Ковельському районі є неблагополучною, ризики поширення та росту захворюваності залишаються.

В Ковельському районі за тиждень зареєстровано 116 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 проти 47 за попередній (захворюваність зросла в 2,5 рази). Ріст захворюваності зареєстровано в  м. Ковелі та 12 ОТГ району.  Найбільша кількість  нових випадків виявлено в м. Ковелі (39 проти 10 – ріст на 290%), Турійській ТГ (32 випадки проти 19 – ріст на 68%). Погіршення епідситуації спостерігається також на територіях Дубівської, Колодяжненської, Люблинецької, Любомльської та Шацької ТГ.

Вчора зареєстровано спалах у лікувальному закладі — Ковельському міському територіальному медичному об’єднанні, а саме в трьох відділеннях: неврологічному, стаціонарно-реабілітаційному відділеннях та інсультному центрі, що знаходяться на одному поверсі Ковельської центральної районної лікарні.

Всього у цих відділеннях 42 працівника, в т.ч. 11 лікарів, один лікар-інтерн, 30 середніх медпрацівників. Щеплення від COVID-19 отримало п’ять середніх медичних працівників: однією дозою – 1 особа (2,4%), 2-ма дозами – чотири  особи (9,5%).

Станом на 15 вересня в спалаху зареєстровано 13 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, захворіло два медичних працівники закладу та 11 пацієнтів. Двоє хворих переведені в інфекційне відділення Ковельської ЦРЛ, решта  хворих виписані і знаходяться на амбулаторному лікуванні та самоізоляції.

Leave a Comment