Волинь Інтерв’ю Новини

«Депутатство розширило мої можливості як благодійника », – депутат райради Олександр Шабала

Луцька районна рада VIII скликання об’єднала депутатів різних політичних сил. Однією з них  серед яких – Олександр Шабала.

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА. Олександр Вікторович Шабала – підприємець, благодійник. Народився 18 липня 1978 року у Луцьку.  Навчався у школі №19. Вищу освіту здобуває в Академії рекреаційних технологій і права, за спеціальністю юрист. У 2020 році обрався депутатом Луцької районної ради. Одружений, виховує двох дітей.

Чому Олександр Шабала, маючи успішний бізнес, вирішив зайнятися громадською діяльністю і чим займається як депутат, – читайте в інтерв’ю.

-Бізнесом у сфері торгівлі я почав займатися ще у 2002 році. А останні три роки маю цех із виробництва бруківки.

Коли почалася війна на сході країни, активно долучався до благодійної допомоги, співпрацював із «Серцем патріота», допомагав із постачанням гуманітарної допомоги та медикаментів із Німеччини та Швейцарії, відправляв автомобілі із усім необхідним для військових.

Майдан, війна змінила свідомість кожного, у тому числі мене. Я розумів, що маючи фінансову можливість допомагати військовим, мушу це робити, бо це правильно.

-Чому вирішили піти в депутати?

– Свої перші кроки у політиці я зробив у 2019 році, під час виборчої кампанії до Верховної Ради, допомагаючи як волонтер одному із кандидатів у нардепи. Саме у той час я зацікавився виборчими процесом, законодавством і у 2020-му вирішив спробувати свої сили у депутатстві.

Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – це моя перша політична сила, від якої я балотувався у депутати районної ради.

Як депутат на чому акцентуєте увагу?

-Я працюю в об’єднаній комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства, екології, раціонального використання природних ресурсів. Мені цікавий екологічний напрямок, тому я і обрав саме цю комісію.

Крім того, я цікавлюся розвитком сільського господарства. Вважаю, що для його розвитку не вистачає як мінімум дешевих кредитів для аграріїв, сільгоспвиробників. Програма Президента про кредити під 5, 7, 9 відсотків непогана, це вже значний крок назустріч сільському господарству, але до Європи нам ще звісно далеко.

-Невдовзі мине рік роботи Луцької районної ради нового скликання. Що дало Вам депутатство?

– За майже рік роботи ми прийняли чимало важливих рішень для мешканців району. Я маю на увазі наші проекти «Соціальне житло», підтримка молоді та малого бізнесу.

А ще я розширив свої можливості як благодійник. Ось напередодні першого вересня долучився до благодійної акції для дітей загиблих в АТО «Збери дитину до школи». Майже сто шкільних форм були придбані для діток Героїв. До цієї акції я також залучив підприємця, який подарував дітками теплий верхній одяг. Приємно, що до нас фінансово приєдналося чимало депутатів Луцької районної ради і ми разом допомогли.

З ініціативи депутатів Луцької районної ради Василини Сидорчук та Ольги Максимяк у травні було проведене свято для мам загиблих в АТО воїнів «Посміхнись, мамо». До цієї благодійної акції ви теж приєдналися як меценат.

-Так. Коли дізнався, що у нас будуть проводити таку акції, задумався, чим можу допомогти, бо розумію, яке горе пережили ці матері і, на жаль, вони живуть з ним наодинці. Я поспілкувався із колегами-депутатками Василиною та Олею і фінансово допоміг проведенню акції «Посміхнись, мамо».

Офіційний сайт Луцької районної ради

Leave a Comment