Новини

Стало відомо коли в Україні випаде перший сніг

Синоптики озвучили прогноз погоди на жовтень – очікується, що другий місяць осені вже буде досить холодним, можливий навіть перший сніг.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна

Народний синоптик Леонід Горбань вважає, що погода в Україні істотно погіршиться вже в кінці вересня, а першая декада жовтня буде холодною і мокрою. В середині місяця, за його словами, можливі навіть заморозки.

Аналогічний прогноз дає і кліматолог Вазіра Мартазінова. Вона попереджає, в середині осені слід очікувати не тільки заморозків, але і першого снігу.

Правда, за її словами, в першій декаді жовтня температура повітря ще буде триматися в районі 15 градусів тепла. Але потім в країну увірветься різке похолодання, яке принесе нічну температуру до 3 і денну до 5-7. Перший сніг кліматолог прогнозує в другій половині місяця: “Але це буде сніг з дощем”.

Погодний ресурс Meteo.ua обіцяє мокрий сніг 7 жовтня, а наступного дня температура опуститься до 3 морози вночі, 1 тепла вдень.

А метеоролог Віра Балабух вважає, що середина осені буде порівняно не дуже холодною, а жовтень буде більше сухим, ніж мокрим.

Нагадаємо, заввідділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ГСЧС і НАН України Віра Балабух, а також народний синоптик Леонід Горбань озвучили прогноз погоди в Україні на осінь . Якщо коротко, погода буде класичної – погожий вересень, сирі холодні останні дні жовтня і похмурий листопад.

Як повідомлялося раніше, після нічних заморозків на грунті та різкого похолодання, погода візьме курс на потепління. Майже до кінця вересня буде тепло, опадів буде небагато. В цілому критично низьких температур восени очікувати не доводиться.

Синоптик Українського Гідрометцентру Наталія Птуха каже , що погода в вересні може здивувати ранніми заморозками.

Leave a Comment