Волинь Новини

У волинський храм завітав священник з Кіпру. ФОТО

14 вересня у день церковного новоліття, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив чин освячення храму та першу Божественну Літургію у храмі на честь мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії села Раків Ліс Олексіївського благочиння. 

Про це повідомили на сайті Волинської єпархії УПЦ, пише Вісник.

Цього дня владиці співслужили вікарій єпархії, єпископ Камінь-Каширський Афанасій, клірик Кіпрської Православної Церкви архімандрит Нектарій (Бакопулос), заступник Відділу зовнішніх церковних зв’язів УПЦ прот. Миколай Данилевич, а також благочинний округи прот. Богдан Андрійчук, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), настоятель храму прот. Ростислав Сіжук, клірики єпархії та гості у священному сані.

Після Божественної літургії, слова підтримки вірянам висловив архімандрит Нектарій.

“Рівно два роки тому я приїхав у ваше село, щоб побачити вас, відчути вашу біль, коли у вас забрали храм. У вас не було можливості жити повноцінним літургійним життям. Сьогодні я поруч з вами, я приїхав з Кіпру, щоб розділити радість від створення цього прекрасного храму… Христос з нами, і нехай він підтримає вас на вашому християнському шляху і нехай дасть завжди вашому життю радість та мир”, – сказав присутнім архімандрит Нектарій.

Також клірик кіпрської Церкви привіз громаді у подарунок ікону святого Димитріана та набір для святої Євхаристії.

Довідково: православна громада села Раків Ліс однією з перших в області була незаконно перереєстрована у ПЦУ. Після того, як колишній настоятель Свято-Благовіщенського храму прот. Миколай Смолярчук разом з частиною релігійної громади перейшов під юрисдикцію ПЦУ, указом владики Нафанаїла від 22 лютого 2019 року він був заборонений у служінні.


Leave a Comment