Волинь Новини

П’ятеро волинян з коронавірусом – на ШВЛ

На Волині спостерігається значний ріст захворюваності на COVID-19.

Про це під час брифінгу з протидії поширення CОVID-19 розповіла заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, – пише ІА Волинські новини. 

З її слів, якщо два тижні тому на Волині кількість пацієнтів із підтвердженим діагнозом CОVID-19 становила 250 осіб, то вже минулого тижня цей показник зріс вдвічі – до 503 випадків виявлення захворювання.

Посадовиця зазначила, що через щоденне зростання кількості хворих на коронавірус довелось збільшити кількість ліжок із стовідсотковим доступом до кисню.

«Сьогодні у семи медичних закладах області, що надають допомогу хворим на CОVID-19, розгорнули 912 таких ліжок», – каже спікерка.

З її слів, станом на сьогодні з діагнозом CОVID-19 на стаціонарному лікуванні перебувають 215 волинян, у 170 із них коронавірус підтвердили лабораторно, решта – з підозрою.

Натомість, із 215 стаціонарних хворих 17 знаходяться в палаті інтенсивної терапії, а п’ять – у важкому стані й підключені до апарату штучної вентиляції легень.

«Всі важкі пацієнти нещеплені», – наголосила Людмила Тимощук й додала, що в сучасних реаліях основним методом запобігання захворювання залишається своєчасна вакцинація.

Leave a Comment