Волинь Новини

На Волині – чотири спалахи CОVID-19 в закладах освіти

Станом на 14 вересня у Волинській області зареєстрували чотири спалахи COVID-19 в закладах освіти.

Про це йдеться на сайті Волинського обласного центру КПХ МОЗ України. 

Так, перший спалах коронавірусної інфекції стався у ЗОШ І-ІІ ступенів смт.Турійськ ім.Ганни Жежко Турійської ТГ.  Там зареєстрували 15 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, в тому числі у шести працівників закладу, одного учня та восьми хворих по сім’ях (в т.ч. 1 дитина). Всі дорослі хворі – не вакциновані від COVID-19. В школі щеплено лише два працівника, що становить 7% від всього персоналу. Школу перевели на дистанційну форму навчання.

Спалах коронавірусу зафіксували і в ЗДО №2 «Сонечко» Турійської ТГ, де 20 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Серед захворілих два працівники закладу (не вакциновані від COVID-19), п’ять вихованців та 13  хворих по сім’ях (в т.ч. 3 дитини). В закладі щеплено двома дозами лише 13% працівників. Вихованців групи відправили на самоізоляцію.

Ще один спалах ковіду виявили у ЗЗСО «Піщанський ліцей» Камінь-Каширської міської ради, в якому зареєстрували дев’ять лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Серед захворілих два вчителя  (не вакциновані від COVID-19) та сім учнів.  В школі щеплено двома дозами  60% працівників. Ліцей перевели на дистанційну форму навчання.

Четверте вогнище коронавірусної інфекції сталося у ЗЗСО «Княгинівський ліцей Волинської обласної ради». Там зареєстрували 13 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Серед захворілих шість працівників закладу,  п’ять учнів та два випадки по сім’ї. Всі захворілі – не щеплені від COVID-19. В закладі щеплено двома дозами вакцини від  COVID-19  47% працівників. Учнів ураженого класу та контактних не вакцинованих працівників відправили на самоізоляцію.

На сьогодні всі хворі знаходяться на амбулаторному лікуванні.

На самоізоляції знаходяться близько 300 осіб, в тому числі  понад 170 дітей. Всі вони не вакциновані від COVID-19.

По Турійській та Камінь-Каширській територіальних громадах вакциновано двома дозами лише 6% дорослого населення, по Луцькій громаді – 17% при рекомендованому – 70-80%.

Варто пам’ятати, що найефективнішим засобом, котрий зможе попередити виникнення нової хвилі захворюваності  та уникнути карантинних обмежень є вакцинація.

Для локалізації та ліквідації спалахів здійснюється комплекс  протиепідемічних та профілактичних заходів. Лікарями-епідеміологами направляються рекомендації усім зацікавленим особам та виконавцям щодо вжиття протиепідемічних заходів, відповідно до чинного законодавства України.

Про спалахи інформуються органи виконавчої влади на місцях,  державний та обласний штаб.

Leave a Comment