Волинь Новини

ВНУ і волинський центр зайнятості домовились про спільні проекти

Відбулася зустріч представників Волинського обласного центру зайнятості та Волинського національного університету імені Лесі Українки. Було обговорено чимало напрямів майбутньої продуктивної співпраці, адже саме ці дві установи – найкраща ланка в поєднанні освіти та професії.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк розповів, що установа давно перестала бути біржею праці: «Нині у нас багато нових функцій і можливостей. Працюємо на підтримку економіки та роботодавців. Недарма ж ми підпорядковуємося вже не Міністерству соцполітики, а Міністерству економіки України. Тобто ми структура не соціальна, а економічна».

Роман В’ячеславович ознайомив зі структурою та презентував статистичні показники організації. Також одним із напрямів співпраці він убачає видачу ваучерів на освіту. Йдеться про оплату Волинським обласним центром зайнятості здобуття освіти людьми вікової категорії 45+. Максимальна сума, виділена на одного здобувача, становить майже 24 тисячі гривень, а серед спеціальностей, які держорган готовий профінансувати, – психологія, соціальна робота, геодезія та землеустрій, фізична терапія тощо.

Університет і Волинський обласний центр зайнятості домовилися про спільні проєкти

Ректор Анатолій Цьось зауважив, що ВНУ імені Лесі Українки – це не тільки провідний центр освіти та науки, а й структура, яка заробляє сама на себе: «Життя закладу залежить від кількості студентів, тож нині Університет на 50–60 % подібний до бізнес-установи. Ми повністю змінили політику і за темпами розвитку є № 1 в Україні. Усе тому, що намагаємося не просто їздити в громади, а показувати результати своєї роботи. У нас за програмою з упровадження елементів дуальної форми здобуття освіти навчається, а паралельно й працює, понад 200 студентів. За програмою академічної мобільності близько 200 молодих людей здобувають освіту в нас і водночас за кордоном. І якщо за рейтингом ТОП–200 Лесин університет два роки тому був на 75 місці, то нині – на 23-й сходинці в Україні».

Під час обговорення спільних проєктів важливе місце відвели відродженню при ВНУ імені Лесі Українки Центру кар’єри – фундаментальної локації для пошуку місця роботи випускниками, до створення якого долучиться й Волинський обласний центр зайнятості. Тому домовлено вдихнути нове життя в центр, адже саме там студенти зможуть дізнатися як і де шукати роботу, як писати резюме, як поводити себе під час співбесіди й отримати поради стосовно стажування.

Університет і Волинський обласний центр зайнятості домовилися про спільні проєкти

Сторони домовилися організовувати спільні заходи та посилити процес працевлаштування молодих спеціалістів-випускників Університету. Завершилася зустріч підписанням договору про співпрацю та спільним фото.   

Leave a Comment