Волинь Новини

Студенти луцького вишу копали картоплю. Фото

Картопля віддавна вважалась другим хлібом, а на Волині вона чи не одна з провідних культур поряд з хлібними злаками. 9 вересня на базі фермерського господарства «Еко Тур» відбувся День поля, на якому гостинно зустріли і студентів ЛНТУ, які разом з старшим викладачем кафедри Марією Августинович прибули на захід.

Майбутні агрономи мали можливість ознайомитися з технологічними картами вирощування насіннєвої картоплі з урахуванням нестабільних кліматичних умов. В рамках Дня поля було проведено огляд сортів картоплі столового призначення та для переробки на крохмаль, як української, так і європейської селекції.

Гордістю колекції насіннєвої картоплі господарства є сорти Інституту картоплярства Національної Академії Аграрних Наук України. Варто зазначити, що селекціонери цієї установи вивели багато сортів, адаптованих до умов вирощування саме нашого краю.

Студенти почули з перших уст провідних картоплярів Волині, який потрібен захист картоплі від хвороб та шкідників, коли проводити дані заходи та як візуально відрізнити схожі за зовнішніми ознаками зміни на посадках цієї сільськогосподарської культури. Цікаво було ознайомитися з особливостями вирощування картоплі на крохмаль та перспективою будівництва картоплереробного заводу в регіоні.

Leave a Comment