Новини

Чи зможуть невакциновані українці їздити громадським транспортом

У разі посилення карантину українці зможуть користуватися громадським транспортом без сертифіката про отримання вакцини. Проте, щеплення від коронавірусу можуть стати обов’язковими для працівників громадського транспорту. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль 14 вересня під час пресконференції, пише Оbozrevatel.

За його словами, обов’язкова вакцинація стосуватиметься як водіїв, машиністів, так і працівників громадського транспорту, наприклад, кондукторів та контролерів. Без цього вони працювати не зможуть.

Крім того, у регіонах “жовтої” зони працівники транспорту зможуть працювати навіть з одним щепленням. А у “червоних”, їм потрібно буде отримати дві протиковідні вакцини.

Пасажири громадського транспорту повинні будуть дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції незалежно від того, у якій зоні знаходиться той чи інший регіон. Вимагати сертифікат про щеплення у метро, ​​тролейбусі, трамваї або автобусі ніхто не буде. Оскільки, як зазначив прем’єр, зробити це “фізично неможливо, адже у годину пік йде великий потік людей”.

Leave a Comment