Волинь Новини

У лікарні на Волині новонародженим видають “етикетки”?

У Нововолинській центральній міській лікарні новонародженим почали видавати “ярлики-етикетки” з рекомендаціями для догляду за «виробом».

Відповідний допис опублікували на сторінці лікарні, – пише ПЕРШИЙ.

«Друзі, у нас МЕГА крута новина для вас! Відтепер в акушерсько-гінекологічному відділенні КНП «НЦМЛ» при народженні ваша дитинка отримує власну бірочку. Як це мило, правда ж? Зроблено з любов’ю. Ми вдосконалюємося для вас!», – йдеться у дописі.

Натомість у коментарях не усі люди поділяють захоплення від таких бирок. Керівниця Волинської служби у справах дітей Алла Онищук прирівняла цю бирку, до цінника.

«Ні, це не мило!!! Знаки із етикетки для одягу. Дитина – не річ, вона людина!!! Для наглядності додам розшифровку знаків з бірок речей. А якщо дитину народжує одинока мама і тато відмовився визнавати батьківство? Їй як на цей «цінник» реагувати? Я не проти цікавого креативу, але – за коректність і толерантність. Замість «не прасувати», «не сушити» і т.д., можна було б виключно «дитячі» знаки поставити, якщо вже потрібна інструкція із застосування – «сердечко» – любов батьків, «пляшечка» – годування, «іграшка» – розвиток, «обійми» – безпека дитини. Це справді те, що дитина потребує від батьків.

І чому дитину «зроблено»? Вона у нормальній ситуації народжена з любов‘ю», – написала Алла Онищук.

Як пише УНІАН, голова секретаріату депутатського об’єднання “Захист прав дитини – пріоритет держави” Людмила Волинець зазначила, що не сприймає таке ставлення до народження людини.

“І де ж повага до дитини? Або до її батьків? Про які права дитини тут йдеться?”, – написала вона.

 

Leave a Comment