На думку заступника голови Волиньради, колишнього військового Григорія Пустовіта, Україна могла б відновити контроль над своїми територіями шляхом наступу, але заплатила б за це високу ціну.

Про це він сказав у програмі «По дорозі» 7 вересня на 12 каналі.

«Ми не знаємо, чим це може завершитися. Бойовий дух Збройних сил України сьогодні дозволяє застосувати армію. І я думаю, наших Збройних сил для цього вистачить. Не думаю, що буде проблемою вийти на кордони з Росією.

Інша справи – заяви Росії. Там сказали, що у такому разі будуть застосовувати збройні сили в повному обсязі. А ми не повинні недооцінювати російські збройні сили. Це означає лише одне: це буде неймовірно криваве протистояння. Я не сумніваюся, що ми виграємо, навіть якщо воно розпочнеться, але тоді війна буде по всій території України. Не буде такого, як зараз, що війна виключно на теренах Донбасу. Як воно буде розвиватися – швидко чи нешвидко – складно сказати. Але я вірю в те, навіть якщо це, не дай Бог, станеться – ми переможемо. Але ціна перемоги буде дуже висока», – зазначив Григорій Пустовіт.

Також він сказав, що не вірить у мирний шлях розв’язання конфлікту.

«Ми потрапили у патову ситуацію. Ви сьогодні бачите мирний шлях вирішення абхазької проблеми? Ні. Осетинської? Ні. Придністов’я? ні. У Росії уважно перечитали правила вступу до НАТО. Не може стати членом НАТО країна, яка має якісь проблеми на кордонах. Може Молдова стати членом НАТО? Не може, тому що у неї є Придністров’я. Може Грузія стати членом НАТО? Не може, тому що в них є Осетія і Абхазія. Може стати Україна? Не може, тому що тут є Донбас і Крим. Росіяни чітко прорахували цей момент і створюють такі анклави, які гальмують шлях колишніх радянських країн в НАТО. От Прибалтику не встигли загальмувати – і вони вскочили», – висловився заступник голови Волиньради.