Волинь Новини

Помер відомий художник та архітектор

На 93-му році життя помер український художник та архітектор Флоріан Юрʼєв. Один з найвидатніших його проектів є київська «Літаюча тарілка» (частина будівлі Інституту науково-технічної експертизи та інформації), що знаходиться на станції метро «Либідська».

Про це повідомили в Національному художньому музеї України, пише ІА Волинські Новини.

«Це велика втрата для нас усіх, адже Флоріан Юр’єв був винятковим багатогранним художником», – зазначили його колеги.

У громадській організації «Музей сучасного мистецтва» розповіли, що архітектор помер рано-вранці в суботу в колі близьких друзів.

Юрʼєв відомий українцям, зокрема, за проєктом столичної «Літаючої тарілки» – частини будівлі Інституту науково-технічної експертизи та інформації, що розташована на станції метро «Либідська». У жовтні 2020 року «Літаюча тарілка» увійшла до реєстру памʼяток архітектури України.

«Тарілка» на «Либідській»

Окрім цього, Юрʼєв був автором радянського герба Києва (з 1969 до 1995 року), архітектором столичного житлового масиву на «Нивках», співавтором пам’ятника репресованим художникам на території Академії образотворчого мистецтва і архітектури та наземного павільйону станції метро «Хрещатик». Також митець створював скрипкові музичні інструменти й займався педагогічною діяльністю.

Leave a Comment