Якщо ви любите мариновані помідори і вже перепробували всі рецепт, а все рівно хочеться чогось нового, тоді пропонуємо рецепт помідорів по-фінськи.
Пише Порадник.
Попри екзотичну назву, це дуже простий у приготуванні і надзвичайно смачний рецепт маринованих помідорів часточками з цибулею.
Інгредієнти:
Помідори – 2 кг.
Цибуля – 0,5 кг.
Маринад:
Вода – 2 л.
Сіль 2 ст. л.
Цукор 3 ст. л.
Оцет – 100 мл.
Приготування:
Помити і простерилізувати півлітрові банки. Для кількості помідорів, яка вказана у рецепті, вам знадобиться 7 півлітрових банок.
Простерилізуйте банки. Найпростіший спосіб – поставте чисті банки на 15 хв до гарячої духовки.
Почистьте цибулю і наріжте її кружальцями. Киньте у друшляк і ошпарте кип’ятком – так вдасться позбутися гіркоти і різкого запаху. Помідори помийте і наріжте половинками, якщо вони невеликі, або ж на четвертинки, якщо помідори більші. Викладіть на дно банок половину усієї цибулі. Потім щільно накладіть помідорів. Зверху знову шар цибулі.
Готуємо маринад. Закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, оцет. Перемішайте і розлийте по банках з помідорами. Прикрийте кришками. Поставте банки у широку каструлю. Залийте водою так, щоб вона покривала більшу частину банки. Доведіть до кипіння і стерилізуйте так 5 хв.
Після чого закатуйте або закручуйте кришки. Перевертаєте банки на кришку, щоб перевірити герметичність конструкції, та залишаєте так остигати.
Зберігати у прохолодному місці.
Смачного!