Волинь Новини

Де на території Боратинської громади можуть з’явитися багатоповерхівки

Очільник Боратинської громади Сергій Яручик вважає, що багатоповерхівки на сільській території мають свої переваги, адже перші поверхи можна відвести під ведення бізнесу. А це – податки до сільського бюджету та нові робочі місця.

Про це він сказав у програмі «По дорозі» 31 серпня на 12 каналі.

«Багатоповерхівка теж дає позитивні моменти. Перший поверх може бути під бізнес. А бізнес – це платник податку до сільського бюджету, залучення додаткових коштів, нові робочі місця. Напевно, це правильно. Але до цього треба підходити у комплексному форматі, щоб не серед села виросла ця багатоповерхівка. Напевно, це має бути комплексна забудова», – каже голова громади.

За його словами, поки ще забудовник не дійшов до Боратинської громади, і конкретних пропозицій немає. Однак він назвав місця, де з часом можуть «вирости» багатоповерхові будинки.

«На сьогодні розглядалося питання навпроти «Кромберг енд Шуберт». Там є земельна ділянка, вона вже давно була виділена, і там передбачена саме висотна забудова. І коли ми виїжджаємо із села Рованці – з правої сторони теж у комплексі має бути висотна забудова. На сьогодні там йдуть різні погодження», – розповів Сергій Яручик.

«Але важливо не тільки забудувати, щоб були одні квартири. Дуже важливий момент – щоб була створена інфраструктура», – додав він.

Leave a Comment