Важливо Новини

Помер відомий актор. ФОТО

Французький актор Жан-Поль Бельмондо помер 6 вересня 2021 року.

Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на адвоката актора, інформує ІА Волинські Новини із посиланням на Бабель.

Відомому актору було 88 років. Причину смерті кіноактора поки не оголосили.

Жан-Поль Бельмондо народився 9 квітня 1933 року. Він був яскравим представником французького кінематографа «Нової хвилі» 60-х років. Її початком традиційно вважають вихід у 1959 році фільму «На останньому подиху» від режисера-дебютанта Жан-Люка Годара, в якому Бельмондо виконав роль авантюриста Мішеля.

Серед інших видатних фільмів за його участю є «Божевільний П’єро», «Чи горить Париж?», «Злодій», «Борсалино», «Весела Пасха», «Улюбленець долі», «Надзвичайний». За свою кар’єру він знявся у понад 80 картинах.

У 2001 році Бельмондо переніс інсульт і припинив роботу в театрі та кіно, але у 2008 році він повернувся на екрани, знявшись у фільмі режисера Франсіса Юстера «Людина та її собака».

У лютому 2015 року Бельмондо оголосив про завершення кар’єри.

Варто відзначити, що він двічі номінувався на премію BAFTA як найкращий іноземний актор. У 1989 році удостоєний премії «Сезар» за роль у фільмі «Улюбленець долі». У 2011 році удостоєний почесної Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю. У 2016 році отримав нагороду «Золотий лев» за внесок у світовий.

Leave a Comment