Новини

Україна переходить у «жовту» COVID-зону: що відомо

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що, найімовірніше, з наступного понеділка – 13 вересня – Україна перейде в «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Він нагадав, що в нашій державі нині діє адаптивний карантин. 

Про це Ляшко повідомив в ефірі Україна 24.

«Сьогодні в нас відбулось декілька урядових зустрічей і урядових нарад, які чітко показують – Україна сьогодні перевищила індикатори, які можуть перевести країни із «зеленого» рівня епідемічної небезпеки в «жовтий», – розповів він.

Ляшко зазначив, що від Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) було подане відповідне клопотання до Кабінету міністрів.

«Цього тижня відбудеться засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне наше звернення. І найімовірніше, що з наступного понеділка (13 вересня, – ред.) Україна перейде в «жовтий» рівень епідемічної небезпеки», – наголосив урядовець.

За його словами, будуть встановлені додаткові карантинні обмеження.

«Це стосуватиметься, насамперед, масових заходів. Тому в нас є ще тиждень, щоб активніше провакцинуватися. Вакцина є сьогодні в Україні і ми повинні розуміти, що вакцина – єдиний засіб захисту, запобігання перебігу хвороби середнього або тяжкого ступеню важкості. Тому треба робити все можливе для того, щоб запобігти колапсу системи охорони здоров’я», – підсумував Ляшко.

Leave a Comment