Волинь Новини

З Волинської інфекційної лікарні звільнили частину персоналу

У шкірно-дерматовенерологічному центрі Волинської обласної інфекційної лікарні звільнили 17 працівників. З першого вересня у відділенні залишилися семеро лікарів, котрі працюють на пів ставки.

Як повідомила Суспільному завідувачка відділення шкірно-венерологічного центру Інна Шафранюк, із семи медсестер у відділенні залишилося дві, решта медперсоналу шукає нову роботу.

“Це – вузька спеціальність, на сьогодні в місті всі ставки зайняті. Люди пішли на біржу, і, можливо, треба оформляти як приватного підприємця”, – каже лікарка.

З відділення Волинської інфекційної лікарні звільнили частину персоналу. Залишилося семеро лікарівСуспільне Волинь

Причина такого кадрового рішення, зі слів тимчасової виконувачки обов’язків директора обласної інфекційної лікарні Любов Серби, полягає у реорганізації закладу та недостатньому фінансуванні відділення.

З відділення Волинської інфекційної лікарні звільнили частину персоналу. Залишилося семеро лікарівСуспільне Волинь

У липні керівниця лікарні Галина Морочковська розповідала Суспільному, що згідно з договором з Національною службою здоров’я, відділення не заробляє на зарплати лікарям, тому більша частина персоналу потрапила під скорочення.

Любов Серба додала: фінансування відділення Національна служба здоров’я збільшила, проте сума невелика.

“Фінансування було вкрай недостатнє – це 18 тисяч гривень. На сьогодні вже отримали перегляд фінансування з НСЗУ, і ця сума зросла. Зараз вона становить 66 тисяч на місяць. Цих коштів вистачить до наступного укладання договорів 1 квітня наступного року”, – зазначила медичка.

З відділення Волинської інфекційної лікарні звільнили частину персоналу. Залишилося семеро лікарівСуспільне Волинь

Одна з семи лікарів, яких перевели на половину ставки – дерматовенерологиня Інна Кирилова. Після скорочення лікарка приймає пацієнтів по три години в день. Із її слів, медики працюють без медсестер, тому навантаження велике.

“Все залишилося, функціонуємо. Ми самі заповнюємо і комп’ютер, і оглядаємо хворих, тому встигнути важко. Напевно, кращі не зроблять ніде специфічні дерматологічні аналізи. І по грибках роблять в нас”, – додала дерматовенерологиня.

Спеціалісти продовжать лікувати населення з усієї області, говорить Любов Серба. Для того, аби потрапити на прийом до дерматовенеролога, необхідно мати направлення від сімейного лікаря.

Leave a Comment