Волинь Новини

У місті на Волині не дають добро на затвердження плану території для будівництва готелю

Як стало відомо, відбулося засідання погоджувальної комісії, де розглянули пропозиції громадськості до містобудівної документації, а саме проєкту детального плану території земельної  ділянки по вулиці Драгоманова, 6 у місті Володимирі-Волинському, передає Район. Володимир.

Члени погоджувальної комісії заслухали колективні звернення до міського голови від жителів ОСББ «Едельвейс» та «Ковані», які категорично незгодні з перспективою будівництва готелю, йдеться на сайті громади.

Нагадаємо, погоджувальна комісія утворена згідно рішення виконавчого комітету міської ради від 18 серпня задля розгляду спірних питань, які виникли під час громадського обговорення та слухань містобудівної документації.

Голова комісії – перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук зазначив, що звернення від жителів ОСББ розглянули працівники управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів і розділили їх на пункти, щоб голосувати за кожен окремо, оскільки не все належить до містобудівної документації.

У зверненні жителі ОСББ «Едельвейс» нарікали, що масове розміщення паломників завдає шкоди мешканцям, зеленим насадженням, згадували про відсутність транспортної інфраструктури для під’їзду великогабаритних транспортних засобів та автобусів, які  порушуватимуть безпеку руху та пішоходів, вказували на необґрунтованість архітектурних форм забудови в історичному центрі, які спотворять обличчя міста. Ці зауваження комісія підтримала. А скарги на аморальну поведінку, твердження про конкуренцію готелю «Волинь» та відсутність планових надходжень до бюджету ТГ від цього об’єкту не взяли до уваги, бо це не  належить до містобудівної документації.

Зауваження мешканців ОСББ «Ковані» стосовно того, що немає можливості облаштувати стоянку для клієнтів готелю зі зручними виїздами, зауважень щодо порушення громадського порядку, використання генератора, занедбаний стан території та відсутність біотуалетів, були підтримані комісією. Натомість зауваження щодо безпосередньої близькості майбутньої забудови до багатоповерхових будинків – відхилили, бо протипожежні норми та усі вимоги дотримано.

Член погоджувальної комісії Тарас Сватко зауважив, що є невідповідність у рішенні «Про надання дозволу на розроблення детального плану території земельної  ділянки на вул. Драгоманова, 6» у частині кадастрового номеру. У розділі 5 проєкту цього плану території вказана орієнтовна площа забудови (580 кв. м) і є ризик порушення меж забудови, а також не передбачений розділ про охорону навколишнього середовища і, відповідно, проведення екологічної оцінки.

У підсумку вирішили рекомендувати виконавчому комітетові міської ради не затверджувати детальний план території.

Нагадаємо, затвердження детального плану території необхідне для подальшого будівництва  п’ятиповерхового готелю на 80 відвідувачів (комплекс для тимчасового перебування паломників), загальною площею 580 кв.м. Проєктом передбачений підземний паркінг на 21 паркомісце, також пропонується облаштування додаткової кишені для паркування транспорту вздовж вулиці Драгоманова.

На початку липня у Володимир-Волинський з’їхались хасиди, аби вшанувати пам’ять свого цадика (духовного провідника) Шломо Готліба Карлінера, який помер у 1792 році і похований на колишньому єврейському цвинтарі, нині це паркова зона в районі вулиці Драгоманова.

Після приїзду паломників володимирчани почали скаржитися у соцмережах на антисанітарію, гул, гамір та навали сміття на центральній вулиці міста.

Leave a Comment