Волинь Новини

«Бо не має совісті». Перевізник, який возить пасажирів з Клепачева до Луцька за 30 гривень, вкотре виграв конкурс

У Луцькій громаді перевізник на приміському маршруті возить пасажирів до обласного центру за 30 гривень.

Про затвердження результатів конкурсу на перевезення пасажирів за автобусними маршрутами загального користування у Луцькій міській територіальній громаді № 117 «Луцьк–Клепачів» та № 149 «Луцьк–Озерце» розмовляли під час засідання виконкому 2 вересня, пише ІА Волинські Новини.

«Це той перевізник, який нас у Клепачів возить і 30 гривень за проїзд просить?» – поцікавився Луцький міський голова Ігор Поліщук у начальника відділу транспорту міської ради Віктора Главічки.

На це головний транспортник міста відповів, що справді з вищезгаданим перевізником уклали договір у Волинській ОДА, але його термін закінчується 5 жовтня 2021 року.

«Станом на сьогодні вже відбувся конкурс. І за результатами переможцем на маршруті є ФОП Віктор Варшава, а на другому місці – ФОП Оксана Юнчик», – проінформував Віктор Главічка.

Утім міський голова зазначив, що отримав масу скарг від мешканців Клепачівської громади щодо одного з цих перевізників і вартості проїзду. «Зрозуміло, що згідно із чинним законодавством сьогодні ми проект рішення і результати конкурсу мали б затвердити. Але вам разом з іншими підрозділами міської ради треба зробити так, щоб цей перевізник взагалі не їздив, бо не має совісті. У мене більше нема що сказати», – обурився очільник міста.

Натомість начальник відділу транспорту зазначив, що перед підписанням договору із перевізником останнього зобов’яжуть надати необхідну інформацію у тарифний відділ департаменту економічної політики щодо визначення вартості проїзду.

«Питання будемо вивчати і лише після обгрунтованої ціни на проїзд по даному маршруту виконкому пропонуватиметься ухвалити договір», – сказав Главічка.

Однак Ігор Поліщук наголосив, що, мовляв, перевізник з такою вартістю проїзду луцькій громаді не потрібен.

«Хай надає свої послуги в іншому місті», – відрізав мер.

Утім члени виконкому проект рішення ухвалили, оскільки згідно із законом позитивним рішенням затверджують і перевізника, який зайняв перше місце у конкурсі, і того, хто посів друге.

«У постанові про затвердження порядку проведення конкурсу йдеться про те, що у випадку якщо виконавчий орган не підпише із перевізником договір на перевезення пасажирів, другий перевізник, який переміг в конкурсі, матиме змогу перевозити пасажирів. Бо ми не зможемо лишити людей без транспорту», – пояснив Віктор Главічка.

Leave a Comment