Важливо Волинь Новини

Директорка луцької школи про звільнення «сторожа-людожера». Фото

У луцькій школі №27 прокоментували скандал навколо звільненого охоронця Василя Милуся.

Журналісти ІА «Конкурент» зв’язалися із директоркою навчального закладу Веронікою Захарчук. У телефонній розмові вона озвучила версію подій, яка дещо відрізнялася від слів сторожа.

Вона стверджує, що жодних заяв про те, що Василя звільнятимуть, керівництво навчального закладу не робило.

«Вчора (у вівторок, 31 серпня – ред.) у нього був останній робочий день. Позавчора йому сказали, що він може написати заяву (на продовження контракту – ред.) або на пів року, або на рік. Він в присутності свідків хитав головою і казав, що не буде цього писати. Ми його попросили не рубати з плеча, подумати до наступного дня, і людина пішла додому думати. Потім виявилося, що він заявив журналістам, ніби його вже звільнили. А від нього ж не було заяви ні на звільнення, ні на продовження до наступного року.

Наступного дня я йду до школи, і мені телефонують і кажуть, що він в лікарні. Приходжу, а він ні в якій не в лікарні – він біля мого кабінету з відеокамерами. Прийшов написати заяву. Ми ще раз з ним поговорили, але він написав заяву на звільнення. Мені її принесла зав канцелярії, і я вийшла до нього і перепитала, чи він точно все вирішив. Він сказав, що так. А потім поїхав додому. Пізніше у новинах я читаю, що він поїхав додому на кареті «швидкої». Тільки ніякої «швидкої» від школи вчора не від’їжджало», – каже директорка.

 

Вона переконує: в той час, коли сторож покликав журналістів, ніхто із дирекції не казав, що йому не продовжать контракт.

«Так, він важко вживається з колегами. Людина специфічна. Він відповідальний, але йому комфортно працювати одному. Тому я щиро радію, що вчора знайшлася людина, яка запропонувала йому робоче місце. Вони отримають гарного працівника, якщо пан Милусь погодиться на пропозицію. Ви знаєте, коли в прямому ефірі сказали неправду, буцімто всі його колеги нічого не роблять, тільки він один працює, зрозуміло, це викликало певний резонанс серед колективу. Хоча, ми поговорили, толерантно це вирішили. Ми роботу свою зробили, а він прийняв своє рішення. Ми зі свого боку не маємо жодних претензій. Я щиро рада, що ця людина отримала пропозицію роботи», – підсумувала Вероніка Захарчук.

До слова, ще раніше, коли про конфлікт у навчальному закладі стало відомо медійникам, завідувач господарської діяльності у школі Василь Подоляк у коментарі журналістам 12 каналу заявляв, що пропонуватиме дирекції звільнити сторожа Милуся по закінченню трудового контракту. Тоді ще у школи не було директора, який би міг приймати таке рішення, однак позиція завгоспа була доволі однозначною.

Leave a Comment