В історичній частині Луцька на вулиці Драгоманова, 3 замість стровинної одноповерхової будівлі виріс триповерховий ресторан.

Про це повідомляє спецкор ГІТу.

Нагадаємо, у вересні 2019 року тут під виглядом реконструкції розібрали дах, стіни одноповерхової будівлі, збудованої зі столітньої цегли.

У відповіді на інформаційний запит Луцька міська рада тоді повідомила, що у єдиному реєстрі дозвільних документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт відділом державної архітектурно-будівельного контролю, був зареєстрований дозвіл на виконання будівельних робіт від 28.08.2019 № ВЛ 112192401674 «Реконструкція нежитлових приміщень під заклад харчування та офісні приміщення».

Проєктну документацію погоджено адміністрацією Державного історико-культурного заповідника у Луцьку та управлінням культури Волинської обласної адміністрації. Підставою для розроблення історико-містобудівного обгрунтування проєкту є реконструкція нежитлових приміщень під заклад харчування та офісні приміщення в межах історичних ареалів міста Луцька, що на вулиці Драгоманова, 3. Замовником цього проєкту є підприємець Москалюк Віктор Анатолійович. У 2017 році Луцька міська рада надала цьому підприємцю в історичній частині міста землю на 10 років для реконструкції нежитлових приміщень під торгово-офісні приміщення на вул. Драгоманова, 3. У відділі культурної спадщини Луцька прокоментували, що будинок за адресою: вулиця Драгоманова, 3 не є історичною пам’яткою, тому для будівельних робіт там не потрібно спеціальних погоджень.

На будівельному паспорті об’єкта зазначено, що роботи веде Центр трудової реабілітації інвалідів «Енергія-1». А на малюнку видно, що заклад матиме назву «Старий майдан».

 

 

 

 

 

БУЛО

 

 

 

 

 

СТАЛО