Важливо Новини

Представник Офісу президента запропонував перейменувати Україну

Радник керівника Офісу президента, речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що Україну потрібно перейменувати в Русь-Україну.

Це потрібно для того, щоб відняти у Росії право на історію і спадщину Київської Русі, інформує ТСН з посиланням на інтерв’ю журналіста Романа Цимбалюка, пише “БУГ”.

“Треба у них відібрати бренд “руських” врешті-решт. Я борюся над тим, щоб ми називали війну правильно, наприклад, русько-російська війна. Зараз же йде русько-російська війна. Так щоб потролити по-справжньому, русько-російська. Русь – це ми”, – сказав Арестович.

Він також поділився ідеєю створення подвійної назви України.

“Русь — це ми… руси, русини… Я б змінив назву держави, назвав би нас Русь-Україна, подвійну назву зробив би”, – зауважив речник в ТКГ.

На запитанням про те, коли буде указ Зеленського про перейменування, Арестович відповів, що зараз над цим працюють.

За його словами, Росія вкрала для себе історію України, привласнила українські досягнення, тому Україна повинна боротися за спадщину Київської Русі та вже перемагає на міжнародному рівні. “Перехоплення спадщини Київської Русі” – є головним завданням, на думку Арестовича.

Leave a Comment