Новини

Чи змушуватимуть вчителів вакцинуватися від Covid-19

Міністерство охорони здоров’я України проводить просвітницьку роботу серед працівників освіти, щоб стимулювати їх робити щеплення. Незважаючи на це, вакцинація педагогів є добровільною, повідомив в ефірі телеканалу “Україна 24” речник МОЗ Роман Борщ.

Представник МОЗ зазначив, що педагоги є однією з основних груп ризику, “адже це ті люди, які щодня у своїй роботі контактують з великою кількістю людей, і мають підвищений ризик захворіти на Covid-19”. Тим не менш, в Україні повністю вакциновані від Covid-19 менше 30% вчителів.

Роман Борщ нагадав, що при переході в жовту або помаранчеву зону карантину навчальні заклади зможуть продовжувати очне навчання тільки якщо там буде 80% і більше вакцинованих працівників. За його словами, це є одним з перших заходів, які повинні стимулювати вчителів і працівників освіти прищеплюватися і таким чином уберегти себе, своїх рідних, колег і забезпечити таким чином очне навчання.

“Я скажу, що вакцинація від коронавірусу в Україні є добровільною і безкоштовною. Поки не передбачено ніякої примусової вакцинації. Є у нас постанова Кабінету Міністрів, чітко регламентує, в яких випадках може працювати установа або не може… Зараз в міністерстві не розглядається який-небудь примусовий елемент або щеплення будь-яких груп населення”, – поділився спікер.

Представник МОЗ також повідомив, що станом на 29 серпня, було зроблено майже 890 тисяч щеплень.

Leave a Comment