Волинь Новини

На Волині брати побили чоловіка та возили його в багажнику авто

фото ілюстративне

На Волині судили двох братів, які кілька разів жорстоко побили чоловіка та возили його в багажнику автомобіля.

Ковельський міськрайонний суд призначив злочинцям умовне покарання на два роки, пише ІА Волинські Новини.

Злочин трапився 29 вересня 2019 року о 4 годині ночі. Двоє п’яних злочинців поблизу магазину-кафе в селі Тойкут Ковельського району побили чоловіка та позбавили його волі. Так, один з обвинувачених розпочав конфлікт з потерпілим, який в той час спілкувався зі своєю знайомою. Згодом підійшов брат обвинуваченого, вони двоє збили потерпілого з ніг та нанесли близько десяти ударів ногами по різних частинах тіла. Водночас вони відштовхнули жінку, яка намагалася захистити потерпілого. Побиття зупинив власник кафе.

Намагаючись уникнути конфлікту, жінка відвела побитого подалі від входу кафе, однак «бійці» не збиралися зупинятися. Вони знову наздогнали їх та побили потерпілого, а після цього вкинули його в багажник Volkswagen Touareg.

Викрадачі завезли його в невідоме місце та знову побили, а після цього, покатавши в багажнику, повернули до кафе.

У суді двоє братів визнали свою вину, пояснивши свої дії тим, що вони були у стані алкогольного сп’яніння. Вони зазначили, що вибачилися перед потерпілим та відшкодували йому майнову та моральну шкоду.

Натомість потерпілий розповів суду, що він знає братів давно. За три роки до події між ними вже були конфлікти, які супроводжувалися бійками. Однак він думав, що конфлікт вичерпався. Проте в день злочину брати знову спровокували конфлікт, кілька разів його побили та возили в багажнику. Наступного дня до нього зателефонував один з братів, поцікавився станом здоров’я та просив вибачення. На цей момент обвинувачені перед ним публічно вибачились, компенсували завдану майнову та моральну шкоду. Тож він погодився, що відбувся акт примирення, та не наполягав на суворому покаранні.

Врахувавши всі обставини, суд призначив братам покарання у виді трьох років обмеження волі кожному, але змінив його на два роки умовного.

Leave a Comment