Важливо Волинь Новини

У луцькому парку збудують величезний стадіон. ВІДЕО

Днями на сесії Луцькради депутати виділили п’ять з половиною гектарів землі на будівництво нового басейну у місті, що викликало хвилю обговорень у лучан. Розміститися він має у Центральному парку на місці колишнього іподрому.

Як виявляється, будувати будуть не один басейн, а великий і сучасний спортивний комплекс, який відповідатиме міжнародним стандартам. Тобто тут можна буде проводити масштабні змагання з різних видів спорту. В тому числі – і з плавання, пише 12 канал.

Якщо ми хочемо мати хороші результати наших спортсменів, вони не можуть тренуватися на 25 метрах. Їм потрібні басейни на 50 метрів”, – каже директор департаменту сім’ї, молоді і спорту Луцькради Володимир Захожий.

Зараз у Луцьку немає таких басейнів. З’явилося чимало приватних, але й ті на коротку воду.

Багатьох лучан новина про басейн в парку обурила, бо ж подумали, що виріжуть дерева. Та такого, каже Володимир Захожий, точно не буде. Хіба піде під зріз кілька кущів, коли будуть облагороджувати територію.

Ідея будівництва спортивного комплексу не нова. Процедуру виділення землі розпочали три роки тому. Оскільки в Луцьку закладу такого рівня немає, є ймовірність отримати державне фінансування. Адже місто такий великий об’єкт не потягне. Лише одні проектні роботи вартуватимуть 4-5 мільйонів, а саме будівництво оцінюють у понад мільярд гривень.

Leave a Comment