Волинь Новини

Масштабна аварія на Волині: вміст алкоголю в крові водійки в 9 разів перевищував норму

Як стало відомо, у водійки, яка вчинила аварію у самісінькому центрі Володимира, вилучили посвідчення водія.

Про це повідомили на сторінці Володимир-Волинського районного відділу поліції у фейсбуці.

Нагадаємо, 22 серпня, близько 9 години, на вулиці Луцькій у Володимирі-Волинському трапилась ДТП за участі автомобіля BMW під керуванням 25-річної жінки, жительки села Овадне.

Момент аварії зафіксували камери спостереження міста, тож інформація про пригоду набула резонансу: на відео видно, що кермувальниця рухалась зі значною швидкістю та пошкодила інші автомобілі. Ніхто з громадян, на щастя, не постраждав.

За фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди на водійку було складено адміністративний протокол за ст.124 КУпАП: порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна — тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Також працівники поліції встановили, що кермувальниця перебувала в стані алкогольного сп’яніння: під час визначення стану алкогольного сп’яніння за допомогою газоаналізатор «Драгер» було встановлено, що вміст алкоголю в крові дівчини становить 1,76 проміле, що в 9 разів перевищує допустиму норму. За цим фактом було складено ще один адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП: керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння – тягне за собою накладення штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Також у водійки вилучили посвідчення водія.

Адміністративні матеріали з приводу цієї події за двома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення в 10-денний термін буде скеровано до Володимир-Волинського міського суду для прийняття рішення.

До слова, у поліції також повідомили, що винуватиця автопригоди раніше дорожньо-транспортних пригод не вчиняла.

Leave a Comment