Новини

Дорога на Луцьк майже готова: на що витратили майже пів мільярда гривень. Відео

Дорога на Луцьк майже готова. Нині тривають завершальні роботи, дорожники облаштовують зупинки та узбіччя. Скільки витратили коштів та що зробили на трасі державного значення – далі у сюжеті ITV.

Так, ще пів року тому виглядала дорога національного значення Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне. Комусь вона нагадувала трасу, комусь шлях танкових випробувань. З ремонту цієї дороги лише лінивий не жартував. Та от вже сьогодні майже за пів мільярда гривень відремонтовано 6 кілометрів і 200 м ділянки траси.

– Повністю зроблені всі з’їзди, примикання. Закінчується будівництво встановлення стовпів, освітлення. На етапі вже підходить до закінчення будівництво цієї дороги, – каже начальник дільниціІван Терещук

У 2018 році цю ділянку почала ремонтувати білоруська фірма за 290 мільйонів гривень з держбюджету. Та вона зробила лише частину робіт, після чого договір з фірмою розірвали. Рік простою і вже у серпні 2020 року, тендер виграла черкаська компанія.

– Даний об’єкт був розпочатий в роботі в 2020 році. У тендері перемогла компанія “Енергетичне дорожнє будівництво” – за 450 мільйонів гривень. Даний об’єкт по проекту був розрахований до 2022 року. Але підрядник, субпідрядними організаціями на сьогодні виконав майже всі роботи, – зазначає керівник Служби автомобільних доріг у Рівненській області Олексій Востріков.

Нині на 6-ти кілометровій ділянці траси з Рівного до Луцька облаштували пішохідні доріжки і тротуари, 13 автобусних зупинок, 16 світлофорів, світлові опори та освітлення.

 Ми бачимо, що автомобілісти можуть без перешкод рухатися чотирма смугами. Нагадаю, що це один з найбільших об’єктів будівництва в 2021 році. Фактично 6 км 200 м дороги, 4 смуги. Це принципово новий підхід до будівництва доріг в Україні і в Рівненській області, – говорить голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Зі слів водіїв, дорогою задоволені, втім, сума, яку витратили на одну десяту шляху з Рівного до Луцька – їх вражає.

Ми підрахували, що на облаштування одного метра дороги витратили майже 73 тисячі гривень. А зважаючи на кільість світлофорів, вони можуть стояти один від одного мало не через 300 метрів.

Leave a Comment