Волинь Новини

Луцькрада проти приміських автобусів на основних вулицях Луцька: деталі

Сьогодні, 26 серпня, під час чергового засідання сесії Луцької міської ради депутати звернулися до голови Волинської обласної державної адміністрації щодо виконання умов Меморандуму про співпрацю з питань курсування приміських автобусів вулицями міста Луцька та продовження дії договорів на перевезення пасажирів по приміських автобусних маршрутах, що не виходять за межі Луцької міської територіальної громади.

Про це повідомляють на веб-сайті Луцької міськради, пише ВолиньOnline.

“Зі свого боку, Луцька міська рада дотрималася зобов’язань меморандуму, а зобов’язання Волинської ОДА не виконуються. Це стосується приміських автобусних маршрутів, терміни дії договорів яких закінчилися. На сьогодні ми бачимо засилля приміських автобусів на основних проспектах і вулицях Луцька. В червні міська рада прийняла рішення щодо обмеження курсування приміських автобусів проспектами Перемоги та Василя Мойсея. Водночас була запропонована альтернатива – приміські автобуси мають здійснювати перевезення до автостанції. Ми надали локації”, – зазначив під час виступу начальник відділу транспорту та зв’язку Віктор Главічка.

Луцький міський голова Ігор Поліщук наголосив, що Постанова Кабінету Міністрів зобов’язує Волинську обласну державну адміністрацію, як організатора приміських маршрутів погоджувати з органом місцевого самоврядування, зокрема з Луцькою міською радою, маршрут курсування приміських автобусів, кількість зупинок, що Волинська ОДА фактично не виконує.

«Окрім того, у зв’язку з приєднанням громад ми є організатором перевезень на цих маршрутах, однак було продовжено договір з тим перевізником, який обслуговував маршрут раніше, що також є порушенням. Тому у випадку відсутності реакції — будемо вирішувати питання в юридичній площині шляхом подання позову до суду»,  – наголосив він.

Депутати підтримали відповідний проект рішення.

«10 лютого 2020 року між Волинською обласною державною адміністрацією та Луцькою міською радою був підписаний Меморандум про співпрацю з питань курсування приміських автобусів вулицями міста Луцька виключно до вимог чинного законодавства та рішення міської ради від 25.07.2007 № 16/17 «Про забезпечення дотримання Закону України “Про автомобільний транспорт” на вулицях м. Луцька”».

Однією з умов Меморандуму було, що по закінченню термінів дії договорів Волинська обласна державна адміністрація зобов’язується змінити схему та розклади руху по місту і привести їх у відповідність до вимог рішення міської ради від 25.07.2007 № 16/17.

Однак по наявній інформації договори на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах зазначених у Меморандумі продовжуються без зміни схем та розкладів руху автобусів по місту. Також продовжується дія договорів на перевезення пасажирів по приміських автобусних маршрутах, що не виходять за межі Луцької міської територіальної громади.

Просимо Вас забезпечити виконання умов Меморандуму відповідно до рішення міської ради від 25.07.2007 № 16/17 зі змінами та доповненнями прийнятими рішенням міської ради від 23.06.2021 № 13/90, а також пунктів 16 абз. 5, 18 та 28 постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 № 176 «Про затвердження правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту»», – йдеться у зверненні про виконання умов Меморандуму та продовження дії договорів на перевезення пасажирів по приміських автобусних маршрутах,що не виходять за межі Луцької міської територіальної громади.

Leave a Comment