Волинь Новини

У Центральному парку Луцька ліквідують дерева

У Луцьку планують зрізати аварійні дерева у Центральному парку та на Меморіалі.

Про це стало відомо під час сесії Луцькради.

У зв’язку із наявністю великої кількості аварійних та сухостійних зелених насаджень, що знаходяться на територіях об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення — ботанічної пам’ятки природи “Меморіал” (м. Луцьк, проспект Василя Мойсея), орнітологічного заказника “Пташиний гай” (Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки), науковцями кафедри лісового та садово-паркового господарства Волинського національного університету імені Л.Українки та спеціалістами Луцької міської ради було проведено їх обстеження.

За результатами проведених досліджень було встановлено, що зелені насадження, які є аварійні, сухостійні, уражені хворобами та шкідниками, підлягають видаленню, так як становлять загрозу життю та здоров’ю людей, можуть стати причиною пошкодження комунального майна, джерелом поширення хвороб рослин та розмноження шкідників.

Частина території орнітологічного заказника “Пташиний гай” заросла бур’янами, самосівом, інвазійними видами рослин, які масово поширюються та є шкідливими – амброзія полинолиста, золотушник канадський, клен ясенолистий, огірок-пирскач.

На території цих парків планують зрізати аварійні ясени, клени, каштани, вільхи, ялини та самшит.

Leave a Comment