Волинь Новини

Волинські школи отримали нові автобуси. Фото. Відео

Цьогоріч шкільний автопарк Волині збільшиться на 19 транспортних засобів, три з яких уже попрямували у територіальні громади області. Про це повідомляють на веб-сайті Волинської ОДА.

23 серпня голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко вручив ключі від інклюзивних шкільних автобусів головам територіальних громад.

Нагадаємо, з 2003 року в Україні діє Державна цільова соціальна програма «Шкільний автобус». У цьому році  на закупівлю шкільних автобусів для Волинської області держава виділила кошти в сумі понад 18 млн грн.  З обласного та місцевих бюджетів забезпечили 50-ти відсоткове співфінансування на придбання 19 автобусів, з них 3 – спеціальні для перевезення дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Це лише старт щодо оновлення існуючого парку шкільних автобусів та формування оптимальної мережі закладів освіти Волині, приведення її у відповідність до реальних потреб місцевих громад. Ще 16 транспортних засобів незабаром зустрінуть свої власників.

Голова ОДА Юрій Погуляйко особисто вручив ключі від новеньких шкільних автобусів представниками територіальних громад, а саме:

  • начальнику гуманітарного відділу Вишнівської територіальної громади Валентині Микитюк;
  • директору Затурцівської спеціальної школи «Центр освіти» Волинської обласної ради Ларисі Лопухович;
  • першому  заступнику селищного голови Маневицької територіальної громади з питань діяльності виконавчих органів Сергію Борисюку.

    

Leave a Comment