Волинь Новини

У Луцьку підняли найвищий прапор на Волині. ФОТО, ВІДЕО

У Луцьку на Київському майдані підняли Державний Прапор України.

Церемонія підняття розпочалася о 9 ранку 23 серпня. пише ІА Волинські Новини.

На урочистостях присутні голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, міський голова Ігор Поліщук та перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук. Водночас на свято зібралося чимало містян у вишиванках та з прапорцями в руках.

Після церемонії підняття прапора хвилиною мовчання пом’янули загиблих українців. Потому до присутніх з вітальним словом звернувся голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко. Під час виступу він зазначив, що прапор, встановлений у Луцьку, вважається найвищим на Волині.

До слова, висота прапора становить 50 метрів, розмір полотнища орієнтовно 10×12 м. Поблизу встановленого прапора облаштували освітлення та благоустрій.

Опісля за ініціативи президента України Володимира Зеленського щодо забезпечення житлом ветеранів АТО-ООС до 30-річчя незалежності України сертифікат та ключі від трикімнатної квартири вручили майстру-сержанту Державної прикордонної служби України, учаснику АТО Сергію Леухіну.

Як зазначив під час виступу Юрій Поліщук, Державний Прапор – символ боротьби українців за незалежність.

«Я хочу, щоб через віки, через століття наш стяг був символом щастя, добробуту, достатку української нації», – сказав депутат.

Привітав із Днем Державного Прапора України присутніх і мер Луцька Ігор Поліщук.

«Сьогодні день, коли ми відчуваємо гордість за наш прапор, за нашу країну, за результати праці багатьох поколінь українців, за нашу міжність і відданість Українській державі», – зазначив у коментарі Інформаційному Агентству Волинські Новини міський голова.

На питання, якою очільник Луцька бачить Україну через 30 років, він зазначив: «Хочу бачити і прошу в Господа, щоб вона була успішною, процвітаючою, сучасною європейською державою, могутньою та самодостатньою, яка не буде слухати «порадників» і «друзів», а сама буде вирішувати, який вектор рохвитку нам обирати, як нам жити, як нам розвивати свою державу».

Leave a Comment