Волинь Новини

У місті на Волині презентували відремонтоване відділення поліції. ФОТО.

Як  стало відомо, захід за участю представників поліції, місцевої влади, інших правоохоронних відомств та журналістів відбувся  у Нововолинську.

Нині частина приміщення відділення поліції, що на вулиці Нововолинській, 15, якісно відремонтована, оснащена новими меблями та комп’ютерною технікою. Про це повідомляють на сайті поліції Волині.

Тут створили всі необхідні умови як для перебування громадян, так і для несення служби поліцейськими.

Під час відкриття реконструйованого приміщення начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко розповів, що тут створили повноцінний фронт-офіс з системою відеонагляду.

«При вході у відділення відвідувача зустрічає поліцейський, який надасть необхідні консультації або організує зустріч з профільним співробітником, в компетенції якого вирішення проблеми людини. Тут є кімната для прийому громадян, зустрічі затриманого з захисником, проведення слідчих дій тощо, – усі вони дають можливість забезпечити дотримання прав громадян, адже переобладнані у відповідності до встановлених європейських норм. Загальна сума, залучена для ремонту, – близько 2,5 мільйони гривень. Це спільне фінансування: з коштів державного бюджету, виділених для Національної поліції, частину яких спрямували для реконструкції приміщення, та з міського бюджету», – сказав Юрій Крошко.

Присутні оглянули відремонтоване приміщення, де створені всі належні умови для перебування затриманих та несення служби поліцейських: тут, окрім згаданих вище кімнат, є також повноцінні санвузол, побутова кімната, кімната відпочинку тощо. Працівники не приховують радості, що віднині несення служби відбуватиметься в комфортних умовах, адже тут вони проводять чимало свого часу.

Нововолинський міський голова Борис Карпус поінформував, що співпраця з поліцією є ефективною, тому з міського бюджету виділили близько 900 тисяч гривень на ремонт.

«Ми розуміємо, що це робота зі створення безпекового середовища для мешканців громади і далі працюємо в цьому напрямку. Зокрема, продовжуємо встановлювати камери спостереження та створюємо ситуаційний центр. Приємно, що в Нововолинську надаватимуть більш якісні безпекові послуги, адже головне – щоб мешканці відчували себе в безпеці», – сказав Борис Карпус.

Юрій Крошко поінформував, що ведеться активна робота зі створення фронт-офісів у чотирьох територіальних підрозділах поліції: це Луцьке та Ковельське управління поліції, Володимир-Волинський та Камінь-Каширський відділи поліції. Окремі з них відкриють вже до кінця року.

«Ми створюємо відкриті простори задля надання якісних поліцейських послуг мешканцям громад, адже поліція – прозорий державний орган, співробітники якого служать для людей», – сказав очільник поліції Волині.

Також Юрій Крошко вручив ключі від нового службового автомобіля для співробітників поліції Нововолинська.

Начальник місцевого відділення Олександр Ципко розповів, що належні умови у відділенні справді важливі: як для 67 співробітників підрозділу, так і для майже 60 тисяч мешканців громади, яку вони обслуговують, а це Нововолинськ, Благодатне та Гряди. Також ефективно протидіяти правопорушенням та розкривати злочини допомагають 25 камер спостереження, які наразі виведені в чергову частину, ведеться робота зі встановлення і виведення сюди ще десятків таких камер.

Старша інспекторка з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності з дислокацією у Волинській області Управління дотримання прав людини Наталія Бартошук наголосила, що відеонагляд – важлива складова при роботі з затриманими, також поліцейська високо оцінила створення належних умов для них під час проведення слідчих дій.

До слова, самі мешканці громади позитивно відгукуються про нове відділення поліції. Начальник чергової частини підрозділу Андрій Самусєв розказує, що щодня до відділення звертаються десятки осіб: нині на вході їх зустрічає привітний поліцейський, є кімната прийому громадян, на противагу маленькому віконечку та гратам, як було раніше. Усе це покращує надання поліцейських послуг та сприяє підвищенню довіри громадян до поліції.



Leave a Comment