Волинь Новини

Лучанин знайшов у лісі мертвого собаку на прив’язі. Фото

У лісі поблизу села Мощаниця, що на Рівненщині, знайшли труп собаки прив’язаного до дерева. Про це повідомив лучанин Олександр Данілевич на своїй фейсбук-сторінці.

«Сьогоднішня прогулянка за грибами (ліс поблизу с. Мощаниця) запам‘ятається мені надовго. Те, що називається «вінцем еволюції», люди кохані, звідки стільки ненависті, жорстокості!? Ви не тільки залишили тварину напризволяще, яка вважає вас своїм господарем, батьком та матір‘ю, вожаком стада, а й позбавили її можливості виживання в осередку!», – пише Олександр.

Також автор публікації закликає громадян допомогти знайти власника бідолашної тварини.

«Якщо нелюди, які це скоїли, читають публікацію, хочу вас потішити: ЗА ВСЕ ПРИЙДЕТЬСЯ ВІДПОВІДАТИ! Свій бумеранг ви запустили. Збоку громади, прошу поширити публікацію, можливо хтось з мешканців с. Мощаниця впізнає бідолаху на фото (тяжко, але надія є), та повідомить ім‘я недохазяїна, з яким ми звернемось до правоохоронних органів!», – додає автор.

Зауважимо, згідно статті 299 ККУ, жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій – караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

 

Leave a Comment