Новини

Повідомили, коли українцям чекати нової хвилі коронавірусу штаму «Дельта»

Україні не минути нової хвилі коронавірусу через штам «Дельта», але нова хвиля може піти за трьома сценаріями.

Про це розповів у програмі «Сьогодні ввечері» на телеканалі «Україна 24» міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов, передає РБК.

Захворювання омолоджується, в Україні вже вакцинують підлітків, тому що цей штам «Дельта», зокрема, вражає і молодше покоління.

«Традиційно є кілька моделей розвитку (ситуації з епідемією коронавірусу – ред.) – оптимістична, песимістична і посередня. Найбільш песимістична говорить про початок в третій декаді вересня, це за умови, якщо ми будемо ігнорувати вакцинацію, не будемо дотримуватися масочний режим. Якщо у нас щодня збільшується кількість вакцинованих, дотримується масочний режим, безпечна дистанція, тоді ми говоримо про більш оптимістичний сценарій», — сказав він.

«Але ми цього не зможемо уникнути, як не уникли більшість європейських і північноамериканських країн, азіатських країн, де також на досить високому рівні ступінь вакцинації населення. Захворювання омолоджується, в Україні вже вакцинують підлітків, тому що цей штам «Дельта», зокрема, вражає і молодше покоління, яке, навіть безсимптомно хворіючи, повертається до поширення інфекції, зараження інших людей», — попередив Немчинов.

Основні симптоми зараження «Дельтою» в даний час

  • Найбільш поширеними симптомами коронавірусу зараз є головний біль, біль у горлі, нежить і лихоманка – аналогічні застуді.
  • Деякі американські медики також відзначають задишку, кашель та інші проблеми з легенями.

Leave a Comment