Волинь Новини

Лучанин за 30 років 612 разів здав кров. Відео

Лучанин Юрій Деркач має звання почесного і заслуженого донора. За 30 років чоловік 612 разів здавав кров. Суспільному розповів, що претендує на звання Героя України, але отримати його поки не може.

Чоловік вперше здав кров у незалежній Україні. Себе називає «професійним донором. «Я просто йду, роблю те, що я можу робити, а якщо комусь це допоможе, то чому б і ні», – каже лучанин.

У Юрія – четверта група крові. За 30 років здав 193 літри плазми. У Волинському обласному центрі служби крові його знають майже всі працівники. «Стільки років до нас приходить. Він один-єдиний такий на всю область, усе життя себе віддає», – розповідає завідувачка відділення донорства Любов Максимюк.

2017-го Юрій звернувся в облдержадміністрацію з проханням подати його кандидатуру на присвоєння звання Героя України. В облдержадміністрації чоловіку відмовили. «Причину не пояснили», – каже Юрій Деркач.

Зі слів чоловіка, після відмови у присвоєнні найвищої державної нагороди, хотів припинити здавати кров. Додає: передумав, коли побачив у новинах сюжет про чоловіка, який потрапив у реанімацію після ДТП і потребував компонентів крові, щоб вижити. «Цей епізод – це єдине, що змусило мене продовжувати здавати кров далі», – каже донор.

У коментарі Суспільному про причини відмови у присвоєнні звання Героя України Юрієві Деркачу спеціалісти облдержадміністрації відмовили. Юрій Деркач готовий відстоювати своє право у суді, бо, каже, і за свої права і за незалежність України треба боротися.

«Україна – це класна, хороша країна і у нас для цього є все. Головне – бажання усіх потрошку і головне нам не заважати. Кожен на своєму місці робить те, що він може робити класно, якісно. І в результаті отримаємо хороший результат», – каже «професійний» донор.

Leave a Comment