Волинь Новини

Лучанку змушують платити за доставку газу, який відключили рік тому. ВІДЕО

67-річній пенсіонерці у Луцьку газовики відключили блакитне паливо ще півтора року тому. Зимою бабця просто замерзала у власній хаті, натомість платіжки за доставку газу продовжували надходити. Отримує вона їх і досі, щоправда, вже з погрозами.

Чи доведеться бабусі платити за транспортування газу, якого немає, –  з’ясовувала Ольга Матвєєва у сюжеті 12 каналу.

Про існування газової плити у власній хаті пенсіонерка не згадує вже півтора роки. Без газу живе ще з березня 2020. Тоді газ відключили, нічого не пояснивши. Вже згодом пенсіонерка здогадалася: відключили її від газу через недооплачені зимові платіжки. Із пенсією у півтори тисячі заплатити за надумані куби відразу просто не змогла. Згодом заборгованість виплатила, але блакитним паливом в хаті з того часу і не пахло. За сам газ рахунків Любов не отримує. Втім, чому ж досі надходять платіжки за його транспортування?

Помилилися чи просто не знали, що газу у бабці немає? З’ясувати в чому ж причина вирушаємо разом. Виявляється: платіжки зовсім не помилкові. У клієнтському сервісі пояснюють: газ і його доставка – речі різні.

“Транспортування – це не газ, як товар. А те, що ви маєте можливість користуватися в будь-який момент, коли захочете користуватися газом. Якщо у клієнта проведені газові мережі, є стояк на ділянці, якщо це будинок чи квартира, відповідно клієнт забезпечений можливістю користування газом”, – пояснює працівниця клієнтського сервісу “Волиньгазу” Ольга Руденко.

Оплатити платіжки пенсіонерці таки доведеться. Більше того, рахунки надходитимуть і далі, якщо вона не напише заяву-відмову від транспортування. А газ бабці таки потрібен, адже хоче знову готувати їжу на плиті, а не на вогнищі.

Тим часом “Волиньгаз” і надалі диктує свої правила, адже на ринку він монополіст.

Leave a Comment