Волинь Новини

Муніципали візьмуться за водіїв, які не правильно паркуються

Спосіб поставлення легкових автомобілів і мотоциклів на стоянці біля тротуару та з його використанням передбачений табличками 7.6.1, 7.6.2, 7.6.3, 7.6.4, 7.6.5, які можуть застосовуватись із дорожніми знаками 5.38 «Місце для стоянки» або 5.39 «Зона стоянки». Неправильна постановка автомобіля на стоянку може створювати перешкоди для пересування іншим учасникам дорожнього руху.

В місті Луцьку на проспекті Перемоги, 20 знаходиться стоянка позначена знаком 5.39 та табличкою 7.6.1. Це означає, що всі транспортні засоби повинні бути поставлені на стоянку на проїзній частині вздовж тротуару. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Департаменту муніципальної варти Луцька. Проте, не всі водії дотримуються цих вимог і паркують свої автомобілі під кутом до тротуару, цим самим, фактично лишають лише одну смугу для руху транспортних засобів у вказаному місці, замість двох. В свою чергу, це зменшує пропускну здатність проспекту та може призводити до заторів та «тягучок», особливо в час пік.

Інформуємо, що за порушення п. 15.6 ПДР та неправильну постановку автомобіля на місці для стоянки, інспектори департаменту муніципальної варти штрафують власників транспортних засобів шляхом винесення постанов згідно ч.1 ст.122 КУпАП, яка передбачає штраф 340 гривень.

«Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху!» – закликають у департаменті муніципальної варти Луцька.

 
 
 

Leave a Comment