Важливо Волинь Новини

Помер відомий волинський письменник

Перестало битися серце відомого волинського письменника і архітектора, щирого патріота України Олексія Дмитровича Добка.

Про це повідомляє Луцька міська рада на офіційному сайті, пише Вісник.

Олексій Дмитрович Добко – колишній депутат Луцької міської ради, відомий волинський письменник, публіцист, архітектор, голова провідної ради Ліги українських письменників імені Павла Чубинського.

Народився 21 березня 1931 року у селі Ветлин на Львівщині. З 1935 року проживав на Волині.

Автор проєктів і будівничий 11 храмів у селах Волині, організатор і співавтор спорудження пам’ятників жертвам розстрілу в’язнів Луцької тюрми та монументу загиблим дівчатам-полонянкам на вулиці Потебні у Луцьку.

Сприяв створенню і встановленню монументу жертвам комуністично-більшовицького злочину на Замковій площі. Автор поетичної збірки «На хвилях Стиру», пісенної збірки «Благовіст», історичної повісті «Три тополі», збірки мініатюрних творів «Крок за кроком», повісті «Незвіданий та рідний», кількох монографій.

«Луцька міська рада та виконавчий комітет сумують з приводу непоправної втрати – смерті достойної людини – Олексія Дмитровича Добка. Поділяємо горе рідних і близьких покійного та висловлюємо щирі співчуття», – йдеться у некролозі.

Leave a Comment