Новини

Українка залишилась без голосу через помилку лікаря: вчилася заново говорити з нуля

Жінці треба було видалити щитовидну залозу, проте згодом вона втратила голос.

Про це повідомляє портал Tut.by, – Знай.

Річ у тім, що голосові зв’язки були поруч із залозою і були пошкоджені. У них стався параліч і жінка не могла говорити довгий час.

У жінки круто змінилося все життя. Адже одна справа, коли людина німий з народження, і зовсім інакше себе почуває людина, що має голос і раптово онімівши в свідомому віці.

 

Жінка не могла покликати свою дитину голосом — потрібно йти і позначати своє прохання жестами. Також у неї не було можливості працювати на старій роботі, тому що там потрібно дуже багато розмовляти.

У тебе постійно є обмеження. Ти не можеш нормально так як раніше жити і спілкуватися, – зізнається жінка.

 

Марині багато лікарів передбачали повну втрату голосу, проте вона не здалася. Жінка знайшла фахівця-фонопеда, яка разом з ЛОР-ом в Київській обласній лікарні їй призначили лікування – уколи спеціальними засобами в шию.

 

одне з найпростіших вправ мені треба було ходити по сходах пішки. Я повинна була йти сходами, вголос рахувати будь-якою мовою. Це мені тренувало зв’язки, м’язи, – повідомила вона.

 

Згодом Марина почала шепотіти, а після тривалого лікування і говорити.

Спочатку у неї почали виходити низькі звуки, а потім і всі інші. Пошкоджена зв’язка не відновилася. Однак жінка зізналася, що відчула неймовірний захват.

 

Cтрибати, звичайно, і скакати мені хотілося. Це була дуже Така непередавана радість, – розповіла вона.

 

Також вона повідомила, що дана подія дозволила переоцінити своє життя, а також її загартувало в боротьбі.

Leave a Comment